Mandolinevereniging Capriccio - Muziek maken voor jong en oud
Informatie Capriccio
Ons orkest is onderverdeeld in mandoline, mandola, gitaar en contrabas.
Het orkest repeteert op woensdagavond van 20:00 tot 22:00.
Onze vereniging heeft twee docenten die les geven in mandoline/mandola en gitaar.
Wij repeteren in De Meander op woensdagavond o.l.v Daniëlle de Rover en op vrijdagavond met Bep Oosterman - Dubach.
 
Nieuwe leden kunnen in oktober beginnen. Onze contributie voor een leerling is € 120,- per jaar en €15,- inschrijfgeld. In het eerste jaar kunt u gebruik maken van een leeninstrument. De lesboeken zijn voor eigen rekening. De lessen zijn op woensdagavond of vrijdagavond in groepsverband per niveau. De lessen duren ongeveer een half uur.

Beëindiging van het lidmaatschap dient schriftelijk te worden gemeld bij het bestuur (niet via de docenten). 
Opzegging kan slechts geschieden tegen het einde van een kalender jaar deze loopt van januari tot december. Er is een opzegtermijn van een maand. U dient dus in november het bestuur in te lichten. Voor alle leden geldt contributieplicht tot en met het einde van het jaar dat het lidmaatschap reglementair eindigt. Er vindt geen restitutie plaats van eenmaal betaalde contributie gelden. 
Na beëindiging dienen de eigendommen van de vereniging (instrumenten met toebehoren, bladmuziek, rode polo, blauwe sjaal/stropdas, rode roos, lessenaars e.d.) compleet en in goede staat bij het bestuur ingeleverd te worden. Dit kan op woensdag avond in de Meander.

 Dirigenten/docenten
 
Daniëlle de Rover
Daniëlle leerde vanaf jonge leeftijd  het bespelen van de mandoline en gitaar van haar moeder Mien de Rover- de Vos. Na de middelbare school studeerde zij aan het Rotterdams Conservatorium waar zij in 1993 haar diploma Schoolmuziek behaalde. Daarna studeerde zij op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Benny Ludemann waar zij in 1998 haar studie mandoline DM met goed gevolg afsloot.
Daniëlle heeft een bloeiende privépraktijk voor gitaar- en mandolineles. Zij is dirigente van twee mandoline orkesten ‘De Plektrum Melodisten’ en ‘Capriccio’. Ze heeft een gitaarensemble en componeert en arrangeert veel voor mandoline-orkesten, waarbij de nadruk ligt op verschillende muziekstijlen uit Zuid-Amerika.  Haar grote compositie met de naam “FusionEm” wordt in heel Europa en zelfs in Australië en Japan met veel plezier gespeeld. Daniëlle geeft regelmatig workshops aan mandoline orkesten in binnen- en buitenland. Af en toe speelt ze als mandoliniste mee met grote orkesten en ensembles zoals het Radio Symfonie Orkest, de Marinierskapel en het Schönbergkwartet en werkt zij mee aan CD- en DVD opnames.


Bep Oosterman-Dubach
Bep Oostesterman - Dubach nam in 1994 het dirigent stokje over van haar vader, Harry Dubach (de grondlegger van Mandoline Vereniging Capriccio) en na vele cursussen en scholing bij o.a. het Nederland Mandoline Practicum leidt zij de cursisten met veel liefde en toewijding op. 

 
Adres oefenruimte

De Meander - Vlinderslag 1-5 - Oostvoorne

woensdag: 
  • 17:30-19:45 uur gitaarlessen    
  • 20:00-22:00 uur orkestrepetitie

 
CNS De Nieuwe Weg - Nieuweweg 12 - Oostvoorne

vrijdag: 
  • 18:00-21:30 uur mandolinelessen
 
 De lessen duren ongeveer een half uur.
 
 
 
CD Capriolen
Capriccio heeft in 2010 een tweede CD opgenomen, genaamd Capriolen. Het repertoire van deze cd is heel divers met o.a. een gevoelige Poème, een vurige Tisza Czardas en een romantische Carnevale di Venezia.
Deze cd kunt u bestellen via onderstaand formulier.
Uw CD wordt verzonden wanneer wij €10,00 per CD + €3,90 verzendkosten hebben ontvangen op banknummer 
NL92 RABO 0350 2105 94  t.n.v. MO Capriccio Oostvoorne (verzending binnen Nederland).
 
 


 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint