top of page

De docentenDaniëlle de Rover

Daniëlle de Rover werd geboren op 29 mei 1968.

Vanaf jonge leeftijd leerde zij het bespelen van de mandoline en gitaar van haar moeder Mien de Rover- de Vos. Na de middelbare school studeerde zij aan het Rotterdams Conservatorium waar zij in 1993 haar diploma Schoolmuziek behaalde. Daarna studeerde zij op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Benny Ludemann waar zij in 1998 haar studie mandoline DM met goed gevolg afsloot.

Daniëlle is sinds 1991 werkzaam als docent gitaar, mandoline en algemene muzikale vorming. Zij is dirigente van verschillende mandolineorkesten en een gitaarensemble. Verder componeert en arrangeert ze heel regelmatig voor mandoline-orkesten. Veel van haar bewerkingen worden gespeeld door orkesten in binnen- en buitenland. Haar compositie ‘FusionEm’ is zelfs al uitgevoerd in Japan en Australië. Regelmatig wordt Daniëlle gevraagd om workshops en cursussen te begeleiden waarbij vooral het plezier van samen muziek maken voorop staat. Af en toe speelt ze als mandoliniste mee met grote orkesten en ensembles als het Radio Symfonie Orkest, de Marinierskapel en het Schönbergkwartet en werkt zij mee aan CD- en DVD opname’s.Bep Oosterman-Dubach

Bep Oostesterman - Dubach nam in 1994 het dirigent stokje over van haar vader, Harry Dubach (de grondlegger van Mandoline Vereniging Capriccio) en na vele cursussen en scholing bij o.a. het Nederland Mandoline Practicum leidt zij de cursisten met veel liefde en toewijding op.

bottom of page